Det sker så snart nogen er utilfreds. I Frankrig var det den nederste del af de tre stænder der var utilfredse.
(Den nederste del i de tre stænder var bønder, slagtere skræddere og andre af den slags.
Oven over dem lå adelen og gejstligheden, og øverst lå Kongen.-Gejstligheden er kirken.)
I frankrig var den nederste del af stænderne blevet sure over at de ingen rettigheder havde.
De lavede oprør og stormede kongehuset indtil de fik noget der lignede det de ville have.
Det sker også når folket får viden. Da de franske borgere begyndte at blive oplyst om hvad der foregik, blev de selvfølgeligt utilfredse med den måde de er blevet behandlet på. (De blev behandlet som får, mens de adelige næsten levede det bedst tænkelige liv.)

Friheden fører Folket, 1833 - Malet af Eugéne Delacroix. En af de mest kendte billeder fra den franske revolution.
*Hvilke tanker og idéer førte til ændringer?
Oplysningsfolkenes tanker. De ville gerne af med enevældet, og give alle de samme rettigheder.
I Danmark var det Christian d. 7. og Struensee der satte det igang. Struensee var ligesom en dukkefører, og Christian var dukken. Det gik meget godt, indtil konseillet (En gruppe adelige folk som egentligt bestemte over Danmark, istedet for Christian d. 7, mens alle troede det var Christian.)
blev bange for at miste deres magt, og derfor ville de have Struensee afskaffet. Det endte med at de faktisk fik fat på ham, og fik ham henrettet. Nu var der kun Christian tilbage, som ikke havde sin Dukkefører tilbage, og kunne derfor intet stille op mod konseillet, og gik derfor tilbage til det gamle.
Nogle år efter var Christians søn, Frederik d. 6 vokset op, og gik sammen med sin far om at få afskaffet Danmarks enevælde. De endte med at få afskaffet enevældet, og gjort Danmark til sådan som det er i dag.
*Hvordan kan kilder have en bestemt vinkel på en begivenhed?
Det kan være hvis der er forskellige personer der har oplevet en begivenhed. Det kommer også an på personerne. Et godt eksempel er Kilde 16-17 i Historiebogen. Kilde 16 er skrevet af en Dramatiker på 70 år, som oplevede Københavns bombardement som 9-årig. Han havde nok også bygget lidt på historien, og skrevet den lidt mere som et skuespil eller et teaterstykke. Kilde 17 derimod, er skrevet af avisen, d. 8 september, 3 dage efter bombardementet. Kilden beskriver hvor mange bomber der cirka blev smidt, hvor mange steder der udbrød brand, og hvor længe det varede. -Så der afhænger egentligt bare af person til person.